Exporteren met behulp van een app

4 februari 2015 | Door redactie

U kunt nu de app ‘NL exporteert’ downloaden voor uw smartphone. Hiermee krijgt u uitgebreide informatie over landen waar u mogelijk zaken mee wilt doen. De app geeft de relevante kerncijfers over een land, plus handige contactgegevens en informatie over netwerken waar u bij aan kunt sluiten.

De app is ontwikkeld door het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), exportadviescentrum Fenedex, werkgeversorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW, en de Kamer van Koophandel. De app toont een interactieve wereldkaart met actuele informatie over macro-economische gegevens zoals koopkracht, relevante informatie over subsidies en andere financieringsmogelijkheden.

Direct tijdverschil en valuta omrekenen

De app geeft ook informatie over handelsposten en geplande netwerkevenementen. Een belangrijk onderdeel van de app is de Export Wijzer, waarmee u alle belangrijke exportdocumenten, wet- en regelgeving  en tips in één handig overzicht krijgt. Met de app ziet u ook direct het tijdverschil met het land waar u de informatie bekijkt, en kunt u de valuta omrekenen. U kunt de app gratis downloaden via Google Play (Android) of de App Store (iOS).