Overheid financiert internationaal ondernemen

Het kan lastig zijn om aan financiering te komen, wanneer ondernemingen plannen hebben om te gaan exporteren, te gaan investeren of uit te breiden in het buitenland. RVO.nl heeft een interactieve tool, waarmee te bepalen is of een aanvraag voor financiering of een exportverzekering van de Nederlandse overheid haalbaar is.

9 oktober 2018 | Door redactie

De zogenoemde 'Regelhulp financiering en verzekeringen voor internationaal ondernemen', is een interactieve, online scan, bedoeld voor ondernemers met plannen om te gaan importeren, exporteren (tool), investeren of uitbreiden in het buitenland. De regelhulp bestaat uit ongeveer 8 vragen.

Rijksoverheid stimuleert internationaal ondernemen

De Rijksoverheid stimuleert internationale ambities omdat het Nederland economisch sterker kan maken. Daarnaast zorgt handel met en investeren in ontwikkelingslanden ervoor dat ook de lokale economie groeit. Zo worden landen minder afhankelijk van ontwikkelingsgeld. Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) en het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) steunen Nederlandse ondernemers met financiering (e-learning) en exportkredietverzekeringen (tool).

Regelhulp is te vinden op RVO.nl

Met de regelhulp is in ongeveer 5 minuten te bepalen of ondernemers in aanmerking komen voor internationale financiering of exportverzekering van de Rijksoverheid. De scan is te vinden op de website van RVO.nl. Het resultaat van de regelhulp is geen garantie dat een onderneming ook echt financiering krijgt.

Bijlagen bij dit bericht

Effectief financieren van uw onderneming
E-learning | VideoCollege 32 minuten