De digitale Gulden stijgt snel in waarde

21 oktober 2016 | Door redactie

De elektronische Gulden is twee jaar geleden toegevoegd aan verschillende digitale munten die hun intrede eerder hebben gedaan, zoals de Bitcoin. In het afgelopen jaar is de waarde van deze Gulden vervijftigvoudigd: van 0,1 eurocent naar 5 eurocent. Vooral kleine organisaties profiteren hier van.

Virtueel geld raakt steeds meer ingeburgerd als betaalwijze (tool) en is een serieus te nemen fenomeen. Zo investeert De Nederlandsche Bank dit jaar in deze technologie waarbij transacties met virtuele valuta via een online grootboek (e-learning) worden vastgelegd. De Gulden is inmiddels twee jaar op de markt en kent - net als gewoon geld - koersstijgingen en -dalingen. In 2015 steeg de Gulden 35% in waarde en ook in 2016 loopt de waarde in rap tempo op. De waardestijging wordt van de Gulden wordt veroorzaakt doordat investeerders,  organisaties en particulieren de munt kopen als belegging. Bij iedere nieuwe gebruiker stijgt de waarde van de Gulden. Een bijkomend voordeel is dat de Gulden al vanaf een klein bedrag te koop is, namelijk vanaf € 10.

Betalen via de Gulden app

Guldens bewaart u in een digitale portemonnee: de Gulden app. De munt is te koop via iDeal en met de app is eenvoudig geld over te maken naar een IBAN-adres. Er zijn in totaal zo’n vijftig organisaties, vooral kleine bedrijfjes, die de Gulden als betaalmiddel accepteren.