Dien nu uw voorstel voor de EIA in!

27 juli 2015 | Door redactie

Om van de Energie Investeringsaftrek (EIA) te kunnen profiteren, moet de energiezuinige investering op de Energielijst staan. Investeert u in een bedrijfsmiddel dat niet op de Energielijst staat, dan kunt u tot eind augustus nog uw voorstel bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) indienen.

Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunt u 41,5% van de investeringskosten voor energiezuinige technieken en duurzame energie aftrekken van uw fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving op de investering. Dat is dus een behoorlijk fiscaal voordeel. Met deze regeling stimuleert de overheid duurzaam ondernemen.

RVO actualiseert Energielijst ieder jaar

Investeringen die in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek staan op de Energielijst. De lijst bevat zo’n 160 investeringen (bedrijfsmiddelen) op het gebied van de gebouwde omgeving, industrie, transport, duurzame energie en energieadvies. RVO actualiseert de Energielijst ieder jaar. Vindt u dat er een bedrijfsmiddel op de lijst ontbreekt, dan kunt u een voorstelformulier Energielijst 2016 indienen bij RVO. U heeft daarvoor tot 31 augustus 2015 de tijd. RVO zal uw voorstel beoordelen voor bekendmaking van de geactualiseerde Energielijst in december.