Ideeën voor de EIA zijn weer welkom!

23 juli 2015 | Door redactie

Doet u energiezuinige investeringen, dan kunt u daarmee fiscaal voordeel behalen. Dat geldt echter alleen als de betreffende investering op de Energielijst van de Energie Investeringsaftrek (EIA) staat. U heeft nog tot eind augustus om ideeën aan te dragen voor de Energielijst.

Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunt u 41,5% van de investeringskosten voor energiezuinige technieken en duurzame energie aftrekken van de fiscale winst van uw organisatie, bovenop de gebruikelijke afschrijving op de investering. Dat is dus een behoorlijk fiscaal voordeel. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen.

Dien uw voorstel voor de EIA vóór 31 augustus in

Investeringen die in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek staan op de Energielijst. De lijst bevat zo’n 160 investeringen (bedrijfsmiddelen) op het gebied van de gebouwde omgeving, industrie, transport, duurzame energie en energieadvies. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) actualiseert de Energielijst ieder jaar. Vindt u dat er een bedrijfsmiddel op de lijst ontbreekt, dan kunt u een voorstelformulier Energielijst 2016 indienen bij RVO vóór 31 augustus 2015. RVO zal uw voorstel beoordelen voor bekendmaking van de geactualiseerde Energielijst in december.