Invest International voor investeringen over de grens

15 oktober 2021 | Door redactie

Ondernemers die willen investeren in het buitenland kunnen sinds 1 oktober 2021 terecht bij Invest International. Deze organisatie neemt het beheer van enkele regelingen over van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Invest International is een nieuwe organisatie waarin onder andere financiële expertise, producten en advies bij elkaar komen, van RVO, de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) en samenwerkingspartner Atradius Dutch State Business. Er vallen verschillende regelingen onder Invest International. Voor ondernemingen die willen investeren in het buitenland, willen importeren of juist exporteren maar geen financiële ondersteuning vinden is Invest International met diverse ‘potjes’ een interessante optie.

Regelingen voor investeren in het buitenland

De verschillende regelingen die (gaan) vallen onder Invest International worden besproken in dit verdiepingsartikel. Het is handig om die in elk geval te onderzoeken. De programma's die worden overgedragen aan Invest International, blijven samenwerken met allerlei financierings- en andere instrumenten van RVO, voor investeringsvoorbereiding en innovatief ondernemen. Want innovaties en internationale ambities brengen de nodige kosten met zich mee. Denk aan de transportkosten, de verpakkingskosten en het importtarief.
Vaak heeft uw onderneming extra financiering nodig om die ambities ook echt waar te kunnen maken. Dit blijft een heikel punt omdat Nederlandse banken nog steeds terughoudend zijn in hun kredietverstrekkingen. De overheid heeft voor het midden- en kleinbedrijf wel een aantal regelingen, zoals de borgstelling MKB Krediet (BMKB), Garantie Ondernemingsfinanciering en de Groeifaciliteit. Ook leasing is een optie, waarbij u kunt kiezen uit financial lease of operational lease. En uiteraard is crowdfunding een optie. De regelingen die vallen onder Invest International zijn hierop een goede aanvulling.

Bijlagen bij dit bericht