Milieu- en energielijst voor 2015 is bekend

5 januari 2015 | Door redactie

Investeert u in milieu- of energievriendelijke bedrijfsmiddelen, dan kunt u misschien gebruikmaken van een fiscale faciliteit en fiscaal voordeel behalen. De bedrijfsmiddelen moeten daarvoor echter wel op de milieu- of energielijst staan. Recent heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de milieu- en energielijst voor 2015 gepubliceerd.

De overheid probeert met fiscale regelingen te stimuleren dat u investeert in milieu- en energievriendelijke bedrijfsmiddelen. Onder voorwaarden kunt u profiteren van de volgende regelingen:

Voor het toepassen van de MIA en VAMIL moet het bedrijfsmiddel op de milieulijst staan. Wilt u profiteren van de EIA, dan moet het bedrijfsmiddel in de energielijst zijn opgenomen.

Investeren in elektrische of hybride auto’s

RVO.nl verwerkt elk jaar de nieuwste ontwikkelingen in de milieu- en energielijst. Daarnaast kunt u zelf ook voorstellen voor aanvulling indienen. Recent heeft RVO.nl een nieuwe milieu- en energielijst (pdf) gepubliceerd. Opvallend is dat duurzame gebouwen in 2015 niet langer voor zowel de MIA als de VAMIL in aanmerking komen. U kunt nu alleen nog de MIA toepassen. Daarnaast blijft het in 2015 fiscaal voordelig om te investeren in elektrische of hybride auto’s. U moet daarbij wel rekening houden met een maximumbedrag per auto.