Enquête voor het mkb over dienstverlening accountants

26 maart 2018 | Door redactie

EFAA, de Europese organisatie voor accountants in het mkb, vraagt mkb-ondernemingen om deel te nemen aan een enquête. Het onderzoek gaat over de wijze waarop de ondernemingen gebruikmaken van de diensten van accountants.

De European Federation of Accountants and Auditors for SMEs (EFAA) wil meer inzicht krijgen in de wijze van ondersteuning die kleine en middelgrote ondernemingen verwachten van hun accountant (tools). Daarbij gaat het ook om audit of mogelijke alternatieven daarvoor en de voordelen die controle voor zulke ondernemingen kunnen hebben op het gebied van het jaarverslag en de jaarrekening.

In drie minuten ingevuld

Volgens de opstellers kost het invullen van de enquête slechts twee tot drie minuten. De uitkomsten worden deze zomer gepubliceerd in een onderzoeksrapport. De vragenlijst is in het Engels en kan ingevuld worden op  een website van de EFAA.

NBA is lid van EFAA-netwerk

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is aangesloten bij het Europese EFAA-netwerk. Om een zo hoog mogelijke respons te krijgen doet EFAA via de NBA een beroep op mkb-ondernemingen die klant zijn van mkb-accountantskantoren om de vragenlijst te laten invullen.

Bijlagen bij dit bericht

Het jaarrekeningregime bepalen
E-learning | VideoCollege 6 minuten
Jaarrekeningregimes
Infographic