Jaarrekening met SBR gedeponeerd? Check ontvangst gratis

31 mei 2017 | Door redactie

Deponeert uw organisatie binnenkort de jaarrekening via Standard Business Reporting (SBR)? De Kamer van Koophandel (KvK) biedt een standaardapplicatie aan waarmee uw organisatie kan controleren of de jaarrekening en het jaarverslag goed zijn gedeponeerd.

Organisaties die de gedeponeerde jaarrekening willen nakijken, kunnen via de zoekfunctie van de KvK de gedeponeerde stukken terugvinden door het KvK-nummer in te typen of de naam van de organisatie. Via de optie ‘Jaarrekeningen’ zijn de jaarrekening en het jaarverslag van ieder boekjaar te vinden. De aanwezigheid van het boekjaar in de lijst, is ook een bevestiging van de verwerking. Werkt uw organisatie op dit moment met het jaarrekeningenregime (tool) voor kleine of micro-ondernemingen, dan is er al aan de deponeringsplicht voldaan als uw organisatie de online service ‘Zelf Deponeren Jaarrekening’ invult voor de KvK. Organisaties die gebroken boekjaren hanteren, kunnen deze online service niet gebruiken.

Niet-vastgestelde jaarrekening zoeken

Jaarrekeningen die via de zelfservice zijn ingediend, zijn direct zichtbaar in het Handelsregister (tool). In vergelijking van de verwerking van jaarrekeningen die per post of per e-mail zijn ingeleverd is dit een vooruitgang. Dit verwerkingsproces nam  namelijk 5 tot 10 werkdagen in beslag. Bent u op zoek naar een voorlopige jaarrekening (een niet-vastgestelde jaarrekening) dan kunt u terecht bij het onderdeel ‘Documenten’. In dit onderdeel heeft de KvK ook een database ‘Jaarrekeningen’ gemaakt.