Online service KvK voor deponeren jaarrekening

3 april 2014 | Door redactie

De Kamer van Koophandel (KvK) biedt kleine ondernemingen nu ook de mogelijkheid om de jaarrekening digitaal te deponeren. U kunt hiervoor gebruikmaken van de online service ‘Zelf deponeren jaarrekening’. Deze methode van deponeren is nieuw naast de al bestaande aanlevering via SBR of op papier.

Sinds 1 januari 2014 is het voor kleine ondernemingen verplicht de jaarrekening via Standard Business Reporting (SBR) te deponeren of op papier bij de KvK. Om het kleine ondernemingen gemakkelijker te maken biedt de KvK nu ook een online service aan waar u de jaarrekening van uw onderneming digitaal kunt deponeren. Het voordeel is dat u ook niet meer hoeft te wachten op een bevestiging van de deponering per post. Deze krijgt u namelijk direct digitaal toegezonden. Op de website van de KvK kunt u een toelichting (pdf) downloaden over het gebruik van de online service.

Jaarrekening deponeren straks alleen digitaal

Middelgrote en grote ondernemingen kunnen de jaarrekening op papier tot 31 december 2014 ook nog deponeren via e-mail of fax. Vanaf 1 januari 2015 zal het ook voor deze groep ondernemingen alleen nog mogelijk zijn de jaarrekening via SBR of digitaal te deponeren bij de KvK. Houd er rekening mee dat er momenteel gewerkt wordt aan een wetswijziging waardoor het vanaf boekjaar 2016 voor alle ondernemingen alleen nog maar mogelijk is om financiële gegevens digitaal aan te leveren.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over bovenstaand onderwerp, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!