Apps van de Kamer van Koophandel voor beter ondernemen

21 augustus 2020 | Door redactie

De Kamer van Koophandel (KvK) biedt een tweetal applicaties aan die handig zijn voor ondernemen in zowel het binnen- als buitenland. Met de app Handelsregister kunnen organisaties checken wat de financiële status is van een potentiële klant. Dit is waardevolle informatie om de kredietwaardigheid in kaart te brengen. De NL Exporteert App is speciaal voor organisaties die buiten Nederland willen ondernemen.

Met de app Handelsregister kunnen organisaties factuur- en contactgegevens opvragen van potentiële klanten. Met deze informatie kunnen organisaties beoordelen of een potentiële klant betrouwbaar is en hoe zijn financiële situatie is. Deze gegevens kunnen opgevraagd worden door de handelsnaam in te voeren of het KvK-nummer uit het Handelsregister. Via deze data komen organisaties automatisch op een overzichtspagina met gegevens. De app toont ook het oprichtingsjaar van organisaties, hoeveel werknemers in dienst zijn en de bijbehorende rechtsverantwoordelijke. Zo is snel na te gaan of een organisatie wel bestaat en waar die gevestigd is. In het tarievenoverzicht per 1 juli 2020 is te zien wat een organisatie moet neertellen voor het opvragen van specifieke en verschillende soorten  informatie.

App voor ondernemen over de grens

Als uw organisatie de blik ook op het buitenland wil richten, dan is de NL Exporteert App nuttig. Daarin is landspecifieke informatie te vinden die actueel gehouden wordt. Daarnaast staan in de app allerlei lokale netwerken vermeld. De interactieve wereldkaart toont per land tips over zakendoen en relevante zakelijke evenementen. Verder toont de app  diverse economische en demografische gegevens, financieringsmogelijkheden en contactgegevens van ambassades en internationale netwerken.

Bijlagen bij dit bericht