Check financiële status van klant met app

23 september 2016 | Door redactie

Elke organisatie wil graag weten of een potentiële klant betrouwbaar is en hoe zijn financiële situatie is. Om dit te checken is er onlangs een nieuwe app gelanceerd.

Via een app van de Kamer van Koophandel (KvK) kon u eerder al eenvoudig controleren met wie u zakelijk in zee gaat. Met de onlangs gelanceerde app, komt u via de (handels)naam of het nummer van de KvK op een overzichtspagina met gegevens over de klant. U vindt er  factuur- en contactgegevens, het oprichtingsjaar en of het om een bv gaat of andere rechtsvorm (tool). Deze gegevens zijn gratis.

Score geeft aan of klant betrouwbaar is

In het gedeelte van de app waar  u voor moet betalen, kunt u nagaan of het verstandig is om met de betreffende  klant in zee te gaan. Op basis van data-analyse wordt een score toegekend aan de klant. Data-analyse vindt plaats op basis van onder andere faillissementsuitspraken en het register van de KvK. Aan de hand van de score kunt u bepalen wat de debiteurentermijn (tool) van de klant is en dankzij de app weet u tot welk bedrag u met deze klant veilig kunt zakendoen.