KvK-rapportage maken met SBR selectietool

26 februari 2014 | Door redactie

Om een geschikte rapportage te maken, moet u een keuze maken welke elementen er in uw jaarrekening moeten komen te staan. Standard Business Reporting (SBR) heeft daarom ook dit jaar weer een update van de selectietool voor rapportages voor de Kamer van Koophandel gepubliceerd. Aan de hand van een vragenlijst helpt deze tool u een keuze te maken in de essentiële elementen die in uw rapportage moeten staan.

De rapportage die u moet opstellen voor uw onderneming moet voldoen aan de wettelijke eisen en regels in Nederland. De wettelijke eisen en regels voor het opstellen van financiële rapportages is afhankelijk van de grootte van uw onderneming. Kleine ondernemingen kunnen volstaan met minder elementen in hun rapportage, terwijl grote ondernemingen veel meer verantwoording moeten afleggen.

Vragenlijst geeft op te nemen elementen weer

Om het u makkelijker te maken een goede keuze te maken in het aantal op te nemen elementen kunt u gebruikmaken van de SBR selectietool KvK rapportages (zip-bestand). Aan de hand van een aantal vragen geeft de selectietool aan welke elementen u in uw rapportage moet opnemen. Let er echter wel op dat u uiteindelijk zelf een selectie moet maken van de daadwerkelijke elementen die u in uw financiële rapportage wilt hebben.

Hoe gebruikt u de tool?

De tool kunt u op de website van de SBR downloaden (zip-bestand). Hieronder een korte uitleg hoe u te werk moet gaan:

  • Sla het zip-bestand op;
  • Open het bestand vanaf uw eigen computer;
  • Klik met uw rechtermuisknop op het zip-bestand en kies dan voor 'alles uitpakken';
  • Start de tool door de pagina ‘SBR_Selectietool.html’ te openen;
  • Op de laatste pagina treft u dan het geselecteerde entrypoint, een link naar de Taxonomyviewer Yeti (indien beschikbaar) en naar het .XSD schema bestand van het entrypoint.