Op tijd uitschrijven uit handelsregister KvK

28 oktober 2011 | Door redactie

Gaat u uw onderneming beëindigen, dan moet u zich wel op tijd uitschrijven uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Doet u dit namelijk niet op tijd dan moet uw onderneming de KvK- bijdrage over 2012 gewoon betalen.

Bij oprichting van een nieuwe onderneming moet u zich inschrijven in het handelsregister. Uw onderneming is jaarlijks een bijdrage verschuldigd voor deze inschrijving. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van uw rechtsvorm, het aantal medewerkers en de regio. Elk jaar stelt de KvK de hoogte van de bijdrage vast.

Terugstorten deel KvK-bijdrage

Houdt de onderneming op te bestaan, dan moet uw onderneming zich uitschrijven uit het handelsregister. Via een formulier op de website van de KvK kunt u zich uitschrijven. Bij het stopzetten van de inschrijving, stort de KvK een deel van de bijdrage terug. Door op tijd uit te schrijven kunt u een deel van deze KvK-bijdrage voor 2012 voorkomen. Vanaf 1 januari 2013 zal dit geen rol meer spelen, omdat de overheid besloten heeft de KvK-bijdrage per die datum af te schaffen.