iPhonegebruiker krijgt officiële Office-app

Heeft uw bedrijf een abonnement op Office 365, dan is er goed nieuws voor u. Microsoft heeft eindelijk een app uitgebracht waarmee u Office mobiel kunt gebruiken. Er is wel een kleine beperking aan de Office-app: hij is op dit moment alleen beschikbaar voor gebruikers van de iPhone. U kunt de Office-app dus niet installeren op uw iPad en ook Android-gebruikers hebben vooralsnog het nakijken.

17 juni 2013 | Door redactie

Goed nieuws voor de mobiele werkers bij uw bedrijf als dit een abonnement heeft op Office 365 Home Premium of Office 365 ProPlus. Microsoft heeft de app Office Mobile for iPhone in de app-store gezet. Hiermee hebben de gebruikers van de iPhone onderweg toegang tot hun documenten die gemaakt zijn met Microsoft Office. Met de Office-app kunt u via de cloud documenten openen en bewerken die gemaakt zijn in Word, PowerPoint  en Excel. Microsoft belooft dat uw documenten er precies zo uitzien als op de pc, inclusief grafieken en afbeeldingen. Om de gebruikers op weg te helpen, is er een korte handleiding online gezet om te leren werken met de Office-app

iPad en Android moeten nog wachten op app

De app is alleen te gebruiken voor degenen die met een iPhone op zak lopen. Op de iPad zal de Office-app vooralsnog niet draaien. Voor Android-gebruikers is deze app nog niet beschikbaar. Zij moeten het doen met alternatieven als Microsoft OneNote Mobile for Android. Natuurlijk kon u al wel toegang krijgen tot de Office-documenten met Office Mobile for Windows Phone, dat is voorgeïnstalleerd op smartphones die draaien op besturingssysteem Windows Phone.