LinkedIn en Office 2013 sluiten vriendschap

Office 2013 is niet langer in nevelen gehuld. Stukje bij beetje wordt onthuld wat het nieuwste pakket te bieden heeft. Eerder werd duidelijk dat Office 2013 zich niet alleen richt op werken in de cloud, maar ook op social media. Om dat laatste te onderstrepen wordt LinkedIn geïntegreerd in Office 2013. Er komt ook een speciale LinkedIn-app voor de Microsoft-software.

26 juli 2012 | Door redactie

Office 2013 zet in op social media. Uit het bericht ‘Previewversie Office 2013 ziet het levenslicht’ kon u al opmaken dat Yammer en Skype onderdeel zijn van het nieuwe Office-pakket. LinkedIn heeft nu laten weten ook een grote rol te gaan spelen. Dat zult u vooral in Outlook 2013 merken. Het wordt namelijk mogelijk om het LinkedIn-profiel van e-mailcontacten te bekijken, en als u dit wilt meteen een uitnodiging te sturen. Er komt bovendien een speciale LinkedIn-app voor Office 2013. Wat u daarmee kunt, wordt binnenkort bekend gemaakt.

LinkedIn geïntegreerd in Outlook

Nu hoeft u niet te wachten op het nieuwe Office-pakket om Outlook en LinkedIn te koppelen. Dat komt omdat u op LinkedIn een plug-in kunt downloaden waarmee u de koppeling kunt maken. Met de komst van Office 2013 wordt die plug-in dus overbodig omdat de link tussen Office 2013 en de netwerksite geïntegreerd zal zijn.