Previewversie Office 2013 ziet het levenslicht

U bent nog maar net gewend aan versie 2010 en nu staat Office 2013 alweer voor de deur. De jongste telg uit de Office-familie is helemaal klaar voor de toekomst. De software kan overweg met de cloud, maar weet ook raad met een tablet met touchscreen. Twijfelt uw organisatie of het de moeite waard is om Office 2013 aan te schaffen? Probeer het pakket dan eerst een tijdje uit. De previewversie is namelijk beschikbaar.

19 juli 2012 | Door redactie

De previewversie van Office 2013 is gelanceerd. De nieuwste versie van het Office-pakket brengt flink wat veranderingen met zich mee. Op een weblog onthult Microsoft wat u kunt verwachten van Office 2013. De cloud speelt een hoofdrol bij het softwarepakket. Van alle bestanden die u maakt, zal namelijk standaard een kopie worden opgeslagen in SkyDrive.  Ook kunt u een abonnement nemen op Office on Demand. Daarmee kunt u de Officeprogramma’s openen op iedere willekeurige computer met internetverbinding.

Office 2013 volgend jaar verwacht

SkyDrive is niet de enige dienst die is gekoppeld aan Office 2013. Ook Yammer  en Skype zijn geïntegreerd in de programma’s. Yammer is een dienst waarmee u een besloten sociaal netwerk kunt creëren. De tabletgebruiker kan ook zijn hart ophalen; het nieuwe Office-pakket kan overweg met touchscreens. Office 2013 wordt – hoe kan het ook anders? – volgend jaar verwacht. De tarieven worden dit najaar al bekendgemaakt.