Dag van de duurzaamheid effectief initiatief voor OR

Woensdag 10 oktober is het de Dag van de duurzaamheid. Deze dag is een mooie aangelegenheid voor de OR om duurzaamheid onder de aandacht van de achterban te brengen. De OR kan het initiatief nemen om activiteiten te organiseren.

21 september 2018 | Door redactie

Op woensdag 10 oktober 2018 vindt de tiende Dag van de duurzaamheid plaats. Organisaties in het hele land organiseren activiteiten in het kader van duurzaamheid. De OR kan deze dag aangrijpen om duurzaamheid op de kaart te zetten binnen de eigen organisatie. Zo kan de OR de achterban oproepen om op 10 oktober met de fiets, het openbaar vervoer of al carpoolend  naar het werk te komen. Andere voorbeelden van activiteiten zijn: gloeilampen vervangen door led-lampen, de printers een dag niet gebruiken of alleen dubbelzijdig zwart-wit printen,  Fair Trade koffie serveren en visitekaartjes laten drukken op FSC of Kringloop (print)papier.

OR kan imago organisatie verbeteren met duurzaamheid

De OR kan er ook voor kiezen om openbare activiteiten te organiseren zoals een congres, een recordpoging, een kortingsactie of een open dag. Door ruchtbaarheid te geven aan de openbare activiteiten in de reguliere marketinguitingen van de organisatie, op social media en bij (lokale) media vergroot de OR niet alleen de opkomst, maar ook het positieve effect op het imago van de organisatie.
De Dag van de duurzaamheid is een initiatief van Urgenda (organisatie voor innovatie en duurzaamheid). Op dagvandeduurzaamheid.nl kunnen geïnteresseerden ideeën opdoen, zich aanmelden en activiteiten registreren.