Allerlei redenen voor zoektocht naar andere baan

Is het verloop groot? Zitten medewerkers onder werktijd vacatures te zoeken en sollicitatiebrieven te schrijven? De kans is groot dat ze uitdaging of geld missen… óf een geschikte leidinggevende!

23 oktober 2019 | Door redactie

Ook wanneer het huidige werk wel bevalt en alles koek en ei is, staan medewerkers vaak open voor een nieuwe baan. Een hoger loon kan ze dan zonder moeite over de streep trekken. De leidinggevende kan dan net het laatste duwtje geven.

Slecht management

Zorg daarom voor een goede verstandhouding met uw medewerkers, want slecht management vormt een goede reden om op te stappen. Zie medewerkers niet als kapitaal dat zo lucratief mogelijk moet worden ingezet, maar als mensen van wie u de ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan. Het hoeft niet allemaal groots en meeslepend te zijn: het inzetten van werkfruit omdat u de gezondheid van medewerkers belangrijk vindt of de mogelijkheid tot thuiswerken omdat u waarde hecht aan de werk-privébalans, zijn kleine zaken die bijdragen aan werkgeluk.

Bevredigend en stimulerend
Medewerkers die meer werkgeluk ervaren, zijn minder geneigd de organisatie te verlaten. Investeren in dat werkgeluk is dus belangrijk. Het is raadzaam het gesprek aan te gaan over wat uw medewerkers in hun werk wensen en hoe zij hun baan ervaren. Bijvoorbeeld over waar hun interesses liggen, welke elementen uit de functie voldoening geven, welke niet, en of de functie anders ingericht kan worden. Geef uw medewerkers verantwoordelijkheden die ze interessant vinden. Hun werk moet bevredigend en stimulerend zijn; dat maakt mensen productief en zorgt ervoor dat ze blijven.

Meer uitdaging en een hoger loon
XpertHR deed een onderzoek naar de redenen om op zoek te gaan naar een andere baan. Voor de 1038 respondenten vormt de behoefte aan meer uitdaging (64%) de hoofdreden. Met bijna 70% snakken vooral vrouwen (bijna 70%) ernaar; voor mannen is dat 60%. Meer uitdaging wordt op de voet gevolgd door meer loon (60%). Een slechte verstandhouding met de leidinggevende vormt voor 14% de reden om ontslag te nemen. Andere redenen zijn irritante collega’s (12%) en pesten op de werkvloer (2%). Een medewerkerstevredenheidsonderzoek (tool) kan dit allemaal aan het licht brengen.

Bijlagen bij dit bericht