Bekijk ’t: bijzondere kwaliteiten van introverten

14 oktober 2016 | Door redactie

Introverte werknemers vertoeven graag stilletjes op de achtergrond. Ze hebben echter kwaliteiten die uitstekend van pas komen op de werkvloer. Hoe komen de waardevolle eigenschappen van introverten tot hun recht?

Sommige werknemers zijn overduidelijk aanwezig en tonen veel initiatief; anderen trekken zich liever terug en blijven op de achtergrond. Extraverte werknemers vallen daardoor eerder op. Dat wil echter niet zeggen dat introverte werknemers geen waardevolle krachten zijn. Het  DISC-model (tool) is een handig middel om de verschillende eigenschappen van een team in kaart te brengen.

Introverten bezitten bijzondere kwaliteiten en vaardigheden

Introverten zijn bijvoorbeeld erg zorgvuldig, mijden risico’s en behalen vaak goede resultaten in teamverband omdat ze anderen de kans geven hun ideeën uit te werken in plaats van ze uit enthousiasme bij te sturen of domineren. Veel introverten zouden dan ook uitstekende leidinggevenden zijn. Susan Cain, introvert en auteur van het boek QUIET: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking, legt in onderstaande video uit over welke bijzondere kwaliteiten en vaardigheden introverten beschikken en hoe deze optimaal benut kunnen worden.