Bekijk ’t: echte leiders inspireren

Uw producten en diensten aan de man brengen of uw medewerkers het gewenste gedrag laten vertonen is een uitdaging. Door alleen te benoemen wat u biedt, doet of wilt, beweegt u uw klanten of medewerkers nog niet om u te volgen. U moet ze inspireren.

19 augustus 2016 | Door redactie

Als leidinggevende wilt u dat uw medewerkers u volgen. Daarnaast wilt u dat uw klanten de producten en diensten van uw organisatie afnemen. Voor beide doelen geldt dat u uw verhaal moet zien te verkopen. U kunt dit doen door op te sommen wat u te bieden heeft of wat uw plan is en het daarbij laten. U zult dan een deel van uw klanten of medewerkers overtuigen en aanspreken. Weet u uw klanten en medewerkers echter te inspireren, dan heeft u een veel groter bereik. Dat is wat echte leiders doen.

Inspireer om het gewenste gedrag te vertonen

Simon Sinek (spreker en auteur van managementboeken) legt uit wat het verschil tussen leidinggevenden en echte leiders is. Echte leiders inspireren. Zij vertellen namelijk niet alleen wàt ze doen waar vooral waaròm ze het doen. Dat inspireert en maakt dat klanten producten en diensten willen afnemen en dat medewerkers het gewenste gedrag vertonen. Als voorbeeld noemt hij het succes van Apple.