Blijk van waardering in aanloop naar de feestdagen

14 december 2022 | Door redactie

Het is niet verplicht, maar het hoort er toch bij. Een cadeautje voor werknemers rond Kerst. Waar voorheen de kerstpakketten vaste prik waren, uiten werkgevers ook op andere manieren hun waardering voor het personeel.

Kerst is bij uitstek de periode om als werkgever een extraatje te geven aan werknemers. Voor werkgevers, die naast een periodiek geen tot weinig ruimte hebben om de salarissen te verhogen in deze tijden van gierende inflatie, is het een manier om waardering te uiten. Bij het huidige personeelstekort is dit een extra hulpmiddel om personeel te behouden.

Het jaar gezellig afsluiten

Veel werknemers krijgen traditiegetrouw een kerstpakket net voor de feestdagen. Ook al is het soms onhandig om een doos mee te nemen in het openbaar vervoer of op de fiets, het idee achter het pakket wordt wel gewaardeerd. De laatste jaren zijn cadeaubonnen ook populair. Niet groot, makkelijk mee te nemen en te besteden naar eigen wens. Een kerstborrel of een etentje is ook een gezellige manier om het jaar af te sluiten. Tijdens dit soort momenten spreken werkgevers ook hun dank uit aan het team.

Niet alleen tijdens Kerst

Kerstpakketten zijn nog steeds populair, blijkt uit eerder onderzoek. 84% van de organisaties geeft werknemers een kerstpakket. Werkgevers met meer dan 250 werknemers geven vaker een prestatiebeloning (artikel), bonus of 13e maand dan werkgevers van kleinere organisaties. Veel werknemers waarderen de blijk van waardering van de werkgever en zijn blij met een extraatje. Waardering uiten hoeft niet alleen aan het einde van het jaar. Een cadeautje spontaan midden in het jaar is ook leuk. Bijvoorbeeld een zomerpakketje of een zomerborrel. Het is nog een moment om dank uit te spreken en waardering te tonen.

Bijlagen bij dit bericht