Boek succes met expressieve communicatie

28 september 2012 | Door redactie

Precies en expressief communiceren blijkt een sleutel tot succes. Communiceert u expressief en precies, dan zullen uw medewerkers hun relatie met u meer waarderen en meer vertrouwen in u hebben. Dat zijn belangrijke elementen voor succes in leiderschap.

Communiceert u precies en expressief, dan praat u makkelijk en weldoordacht, houdt u het kort en bondig, geeft u richting aan gesprekken of discussies, bent u informeel en weet u uw medewerkers ook van tijd tot tijd aan het lachen te maken. Hoe meer u dat doet, hoe meer uw medewerkers u als expert zullen zien en hoe aardiger ze u zullen vinden. Dit zorgt ervoor dat u meer succes zult hebben als leidinggevende.

Precieze communicatie leidt tot succes

Bij leidinggeven draait alles om beïnvloeding. Communicatie is hierbij cruciaal. Hoe beter u dus communiceert, hoe beter u invloed kunt uitoefenen en hoe meer succes u zult hebben als leidinggevende. Het kan dan ook geen kwaad om sleutelposities binnen uw team toe te bedelen aan de medewerkers die zelf ook expressief en precies communiceren. Zij zullen hun rol beter vervullen dan medewerkers die minder sterk zijn op het vlak van communicatie. Meer informatie over de positieve invloed van precies en expressief communiceren op leidinggeven vindt u op de site van de
Vrije Universiteit Amsterdam.