Carrièrekansen bepalen trouw van werknemer

6 maart 2012 | Door redactie

Uw opleidingsbeleid is belangrijk voor het succesvol werven van de beste werknemers. Maar uit onderzoek van vacaturesite StepStone blijkt een goed opleidings- en ontwikkelingsaanbod ook onontbeerlijk voor het behouden van werknemers. Beperkte carrièrekansen blijken namelijk de meest voorkomende reden om te gaan zoeken naar een andere baan.

Werknemers willen binnen hun functie en de organisatie kunnen doorgroeien. Ze verwachten dat ze opleidingen en begeleiding krijgen die hen helpen bij hun ontwikkeling. Als ze menen dat ze onvoldoende carrièrekansen krijgen, gaan ze hun geluk elders beproeven. Ook het gebrek aan een loopbaanplan is relatief vaak de reden om de arbeidsrelatie te beëindigen. Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor werknemers belangrijker dan salaris: dat staat pas op de vierde plaats van redenen om te vertrekken.

Opleidingen om werknemers te motiveren

Uw opleidingsbeleid dient dus niet alleen om werknemers steeds beter te laten functioneren, het is ook bij uitstek het middel om hen te motiveren en op positieve wijze te binden aan uw organisatie. Gemotiveerde en tevreden werknemers die willen investeren in hun baan en organisatie zijn immers goud waard. Zo betalen gerichte investeringen in opleiding en ontwikkeling zich absoluut terug.