Dat is nu een manager waar je ‘u’ tegen zegt!

18 juli 2013 | Door redactie

Wat voor een relatie hebben de werknemers in uw organisatie met uw manager? Laat hij als leidinggevende zijn gezicht vaak zien op de werkvloer? Weten medewerkers veel of weinig over zijn privéleven? Durven zij hem überhaupt in de ogen te kijken en aan te spreken? Of is de manager slechts de man die bij wijze van spreken op zondag het vlees komt snijden…

Het hangt uiteraard van het soort organisatie af, maar de relatie tussen baas en personeel kan per bedrijf enorm verschillen. NationaleVacaturebank.nl vroeg om en nabij de 1.500 werknemers naar de verhouding met hun baas. 14% zegt dat hun leidinggevende op de werkvloer schittert door afwezigheid. 39% laat weten dat ze hun baas op werkvlak goed kennen, maar op persoonlijk vlak hebben ze geen flauw benul wat hij uitspookt. 16% geeft aan dat manager en medewerkers elkaar goed kennen. De organisatie lijkt dan al gauw op een groep samenwerkende vrienden. Deze hele open sfeer ziet u vooral bij jonge organisaties met een lage gemiddelde leeftijd.

Tutoyeren leidinggevende: doen of niet?

Hoe werknemers hun leidinggevende aanspreken, zegt ook iets over hoe de verhoudingen liggen. Zo blijkt ruim een kwart van de respondenten zijn baas met ‘u’ aan te spreken. 10% blijkt de werkgever aan te spreken met ‘meneer’ of ‘mevrouw’. Maar informeler is vandaag blijkbaar toch meer de standaard. Zeven op de tien respondenten tutoyeert zijn baas. Hoeveel weet u eigenlijk over het privéleven van uw manager? Laat dit weten door rechts van dit bericht te stemmen in de poll.