De sfeer is belabberd en demotiverend

Al doet u nog zo uw best om uw medewerkers te motiveren, de kans is groot dat uw team de werksfeer alles behalve motiverend vindt. Slechts één op de vijf Europese medewerkers blijkt de sfeer in zijn organisatie goed en motiverend te vinden. Ook Nederlandse medewerkers zijn over het algemeen ontevreden over hun werksfeer.

3 februari 2012 | Door redactie

Het is hoog tijd dat u eens nagaat in hoeverre uw medewerkers wel of niet tevreden zijn met de sfeer binnen uw organisatie, met de omgang met andere medewerkers en in hoeverre ze de sfeer motiverend vinden. De kans is groot dat uw medewerkers helemaal niet zo gelukkig zijn met de sfeer op de werkvloer. Uw team kan u waarschijnlijk precies vertellen waar de knelpunten zitten en wat zij graag anders zouden willen zien. Deze informatie geeft u de kans om de sfeer te verbeteren. Die kans kunt u beter grijpen want een goede sfeer zal uw medewerkers beter motiveren.

Slecht en teleurstellend

Uit onderzoek van Stepstone blijkt dat de meeste medewerkers in Nederland en de rest van Europa niet erg te spreken zijn over de sfeer binnen de organisatie. Slechts 26% van de Nederlandse medewerkers is tevreden met de werksfeer binnen hun organisatie en geeft aan dat de sfeer ze motiveert. Maar liefst 33% vindt de sfeer binnen de organisatie slecht en teleurstellend.  De rest van de respondenten (41%) is over het algemeen wel tevreden met de werksfeer, al vinden ze wel dat het beter kan.

De sfeer op het werk