De week van de werkstress gaat van start

29 oktober 2014 | Door redactie

Binnenkort start de Week van de werkstress. De week van 3 tot en met 7 november staat volledig in het teken van werkstress en werkdruk. De landelijke Week van de Werkstress moet het taboe rond werkstress doorbreken.

In het bericht ‘Werkstressweek moet taboe doorbreken’ kon u al lezen dat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vindt dat medewerkers elkaar moeten vertellen hoe zij er binnen hun organisatie voor zorgen dat werkstress geen ongezonde vormen aanneemt. Werkgevers hanteren verschillende methodes om werkstress onder medewerkers tegen te gaan. Door succesvolle methoden met elkaar uit te wisselen, kan werkstress worden teruggebracht.

Week van de Werkstress onderdeel van vierjarige campagne

De landelijke Week van de Werkstress is onderdeel van de vierjarige campagne Check je werkstress. In deze campagne staan in 2014 en 2015 gezonde werktijden, werkdruk en agressie centraal. Dit zijn de grootste risico’s op de werkvloer. In het derde en vierde jaar krijgt het bestrijden van discriminatie en pesten op de werkvloer de aandacht.

U speelt de sleutelrol bij het tegengaan van werkstress

De Week van de werkstress is een mooie gelegenheid om het taboe binnen uw eigen organisatie te doorbreken. Bespreek met uw medewerkers hoe ze de werkdruk binnen uw organisatie ervaren en of ze last hebben van werkstress. Geef uw medewerkers tips en vraag hen wat er nodig is om de druk en de stress te verminderen.
Bij het tegengaan van werkstress speelt u een sleutelrol. Om vrij van stress te kunnen werken, moeten de arbeidsomstandigheden in orde zijn: Wees alert op signalen van werkstress zoals veelvuldig kort verzuim, somberheid, wisselende stemmingen, licht geraakt zijn of overspannen gedrag.