Dít is waar leiderschap anno 2023 aan moet voldoen

26 januari 2023 | Door redactie

Zoals de samenleving continu verandert, verandert ook de verwachting van werknemers over welk soort leiderschap op een bepaald moment het meest gewenst is. Trainingsinstituut De Baak vroeg aan werkend Nederland waar een goede leider anno 2023 aan moet voldoen.

De huidige maatschappij gaat gebukt onder allerlei spanningen. Gierende inflatie, een dreigende recessie, torenhoge energieprijzen, historische personeelstekorten (artikel) en groeiende ongelijkheid baren organisaties én burgers grote zorgen. En dan zijn de klimaatcrisis, woningcrisis en voortslepende oorlog in Oekraïne nog niet eens genoemd. 77% van de respondenten in het onderzoek van De Baak is van mening dat dergelijke maatschappelijke complexiteit om een ander soort leiderschap vraagt. Waar pak hem beet 20 jaar geleden een meer traditionele vorm van leidinggeven op basis van controle nog prima kon, wil de werknemer van nu een leider die werknemers bovenal stimuleert om zich te ontwikkelen (e-learning).

Empathie en een luisterend oor

Daarnaast zijn de zogenoemde soft skills volgens de respondenten belangrijker dan ooit. Dit zijn de vaardigheden en persoonlijke kenmerken die laten zien hóe iemand met het werk en anderen omgaat. Dit in tegenstelling tot de hard skills: de meetbare, functionele of technische vaardigheden. De top 5 aan ‘zachte’ vaardigheden die een goede leider zou moeten bezitten, is als volgt:

  • heeft een open en transparante manier van communiceren (43%);
  • geeft vertrouwen (36%);
  • kan teamleden ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen (33%);
  • is empathisch (32%);
  • kan een luisterend oor bieden (32%).

Eigenschappen die de leider van nu in ieder geval níet hoeft te bezitten, zijn ‘tolereert geen fouten’ (1%) en ‘houdt vast aan hiërarchie’ (1%), aldus werkend Nederland.

Bijlagen bij dit bericht

Coachend leidinggeven
E-learning | VideoCollege 31 minuten