Door leren minder stress bij reorganisaties

28 mei 2015 | Door redactie

Leren kan een probaat middel zijn om te leren omgaan met de spanningen die samenhangen met een reorganisatie op het werk. Zit er bij u in de organisatie een herstructurering of andere grote verandering aan te komen, zorg dan de werknemers daarin mee kunnen groeien.

Veranderingen gaan niet altijd iedereen even goed af. Werknemers kunnen er stress door krijgen, omdat reorganisaties en andere grote aanpassingen tot onzekerheid leiden. De mogelijkheid om in de nieuw ontstane situatie te kunnen leren, kan helpen die stress in te dammen. Dat is een van de conclusies uit het proefschrift "Professional learning and Occupational Well-Being in Times of Job Restructuring: Towards a better understanding of concepts and relationships" van Irina Nikolova. Volgens haar doet u er goed aan bij een reorganisatie te zorgen dat werknemers de kans krijgen nieuwe vaardigheden te leren. Ook moeten ze kunnen reflecteren op hun taken en kunnen experimenteren hoe ze die vaardigheden kunnen inpassen in hun werk.

Ook meer zelfvertrouwen

Door op een creatieve manier bezig te zijn met hun taken, hebben ze minder last van de stress die de verandering met zich meebrengt. Ook krijgen ze meer zelfvertrouwen door de nieuw aangeleerde vaardigheden.

Bijlagen bij dit bericht

Burn-out voorkomen
E-learning | VideoCollege 21 minuten