Een Associate degree als ontwikkelingsmiddel

25 maart 2015 | Door redactie

Investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers, loont op de lange termijn. Een zogenoemd Associate degree kan daarvoor een goed middel zijn. In een nieuwe flyer voor werkgevers van het Landelijk Platform Associate degree leest u wat een Ad in de praktijk inhoudt.

Een Associate degree is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs die een wettelijk erkend diploma oplevert. Het Landelijk Platform Associate degree heeft drie verschillende flyers gemaakt waarin kort wordt uitgelegd wat de Associate degree (Ad) is, voor welke mensen de Ad interessant is en wat de toegevoegde waarde ervan is. Er zijn flyers voor werkgevers (pdf), studenten en werkenden (pdf) en studiebegeleiders en decanen (pdf).

Een Associate degree opstarten

Om een beeld te krijgen van deze opleidingsvorm kunt u op deassociatedegree.nl ook praktijkervaringen van werkenden en studenten lezen. Wilt u of uw brancheorganisatie het initiatief nemen om een Ad op te starten, dan is er ook een kort stappenplan (pdf) of uitgebreider Plan van aanpak (pdf) beschikbaar.