Geen stijging ziekteverzuim tijdens WK

19 juni 2014 | Door redactie

Het WK houdt de gemoederen bezig. De overwinningen van het Nederlandse elftal tot nu toe zijn echter niet de enige reden tot feest. Ook werkgevers mogen in hun handen klappen. De maatregelen om extra ziekteverzuim tijdens het WK tegen te gaan, werpen namelijk hun vruchten af.

Voorgaande jaren was een groot sportevenement als het WK voetbal vaak de oorzaak van een kortdurende piek in het ziekteverzuim. Medewerkers willen de wedstrijden zien, ook al is het in de late avond. En ook het vieren van overwinningen kan leiden tot vermoeidheid. Sommige medewerkers melden zich daarom ziek. Dit jaar lijkt dat niet het geval.

Geen hoger ziekteverzuim meer geconstateerd

Volgens ArboNed steeg in 2004 tijdens het EK voetbal in Portugal op de eerste wedstrijddag van Oranje het ziekteverzuim met 19%. Volgens de arbodiensten blijkt het maken van afspraken over voetbal kijken op het werk, thuiswerken, eerder stoppen met werken en later inhalen van de verloren werktijd in de praktijk goed te werken. Tijdens de sportevenementen na 2004 is er namelijk geen hoger ziekteverzuim meer geconstateerd. Mocht u het nog niet doen, dan is het dus de moeite waard om ook zulke maatregelen te nemen.