Gratis en anonieme zelfhulp voor uw team

14 juli 2014 | Door redactie

Attendeer uw medewerkers eens op de zelfhulpwebsites van Stichting Mirro. Op de gratis zelfhulpwebsites is praktische informatie te vinden over bijvoorbeeld werkstress, Het Nieuwe Werken en werkende moeders. Via de online zelfhulp krijgen medewerkers inzicht in hun mentale gezondheid en hoe zij deze kunnen verbeteren.

Medewerkers die zich om wat voor een reden dan ook zorgen maken, zijn afgeleid van hun werk en presteren minder. De stap zetten om hulp in te schakelen, is voor de meesten echter nogal een drempel. De 11 zelfhulpwebsites van Stichting Mirro kunnen daarom een helpende hand bieden. Bezoekers krijgen hier gratis en anoniem hulp voor veel voorkomende problemen zoals alcohol en ouderen, angst en paniek, gamen, geldzorgen, Het Nieuwe Werken, mantelzorg, relatieproblemen, rouwverwerking, slaapproblemen, werkende moeders en werkstress/burn-out.

Goede en betrouwbare informatie over psychische klachten

Ruim drie miljoen Nederlanders heeft weleens last van lichte psychische klachten. Stichting Mirro constateerde dat er vanuit de samenleving en de zorg steeds meer vraag is naar goede en betrouwbare informatie over deze psychische klachten. Werkgerelateerde psychische klachten zijn verantwoordelijk voor ongeveer een derde van het ziekteverzuim. Het tegengaan van dit verzuim was voor Stichting Mirro één van de redenen om de gratis zelfhulpwebsites te ontwikkelen. Stichting Mirro is een initiatief van meerdere instellingen uit de geestelijke gezondheidszorg (GGZ-instellingen) en Achmea.