LinkedIn kost een halve werkdag

10 juni 2011 | Door redactie

Om uw zakelijke netwerk in stand te houden, zult u regelmatig contact moeten onderhouden met uw relaties. LinkedIn is een laagdrempelige manier om dit contact met uw netwerk niet te laten verwateren. Doe dit echter liever niet onder werktijd. Dat kost u namelijk al snel een halve werkdag per week.

Door de komst van social media hoeft u veel minder tijd te besteden aan het onderhouden van zakelijke contacten. Vooral LinkedIn speelt hier een grote rol bij. U kunt makkelijk zien bij welk bedrijf uw ex-collega nu werkzaam is. Gemiddeld zijn de leden van LinkedIn vier uur actief op het sociale netwerk. Er zijn echter ook fanatiekelingen die 15 uur per week opofferen aan LinkedIn. Dit blijkt uit een onderzoek van Social Media Succes.

Nieuwe baan via LinkedIn

Meer naamsbekendheid en het vinden van een nieuwe baan zijn voor veel professionals de reden om zich te begeven op LinkedIn. Mocht u een nieuwe baan zoeken, dan is rondkijken op LinkedIn lang geen slecht idee. De meeste vacatures worden namelijk nog steeds opgevuld via het netwerk van een werknemer.