Medewerkers willen best langer doorwerken

24 juni 2011 | Door redactie

Uit onderzoek is gebleken dat zes op de tien Nederlanders bereid zijn om langer door te werken als zij de mogelijkheid krijgen om flexibel te werken. Tweederde wil tot op latere leeftijd doorgaan met werken als minder uren per week gaan werken een optie is.

Uit het onderzoek 'Medewerkerbeleving in Nederland 2011' van Integron blijkt dat slechts 10% van de medewerkers bereid is om volgens de huidige voorwaarden langer door te werken. Maar onder andere voorwaarden is een groter deel van de medewerkers hiertoe bereid. Flexibel werken speelt hierin een sleutelrol. Het Nieuwe Werken zou dus een uitstekend middel kunnen zijn voor het gemotiveerd houden van medewerkers die onder het nieuwe pensioenregime tot na hun 65e moeten doorwerken.

Minder uren werken

Daarnaast is het voor een groot deel van de medewerkers belangrijk om minder uren per week te hoeven werken. Dit geldt voornamelijk voor de groep medewerkers van 50 tot en met 60 jaar. De slagingskans om medewerkers te motiveren om langer door te werken kan overigens per sector flink verschillen.