U bent best tevreden over uw medewerkers

1 mei 2013 | Door redactie

Ongetwijfeld zijn er tijdens uw carrière wel eens momenten dat u niet zo te spreken bent over uw medewerkers. Over het algemeen heeft u echter niet te klagen. Dit blijkt uit de MKB Marktmonitor van TNO en Unique. Gemiddeld geven mkb’ers hun personeel een 7,7 als rapportcijfer.

De MKB Marktmonitor is een grootschalig onderzoek van TNO en Unique dat dit jaar voor de vierde keer is uitgevoerd. De 2.500 deelnemende mkb-ondernemers gaven hun personeel een rapportcijfer tussen 7,1 en 7,8. Dat komt neer op een gemiddelde van 7,7 voor alle branches en provincies.

Tevredenheid van medewerkers onderzoeken

Uit een eerder onderzoek in 2012 van Unique onder 3.000 respondenten bleek dat ook medewerkers dik tevreden zijn over hun baan. Ruim een derde gaf zijn baan een 7,0 als rapportcijfer. Onder de medewerkers heerst er echter wel iets meer verdeeldheid. Zo zijn medewerkers in de ICT en techniek opvallend positief en medewerkers in de productiebranche een stuk negatiever. Bent u benieuwd hoe tevreden uw medewerkers zijn, dan kun u een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) uitvoeren. De vaktool ‘Werknemerstevredenheidsenquête’ helpt u hierbij een handje.