Verhoog de productiviteit spelenderwijs

27 april 2012 | Door redactie

Een bevlogen team en een acceptabele werkdruk is de wens van iedere manager. Het is echter nog niet zo makkelijk om die wens in vervulling te laten gaan. Maatregelen hebben nu eenmaal niet altijd de uitwerking die u voor ogen had. Het zou dan ook handig zijn als u gewoon eens wat zou kunnen experimenteren om te zien of dat het gewenste effect heeft. Met het engagementgame kunt u zich nu helemaal uitleven.

Het spel – dat is ontwikkeld door 365, TNO, ING en Ranj – combineert de nieuwste inzichten op het gebied van motivatie uit de wetenschap en de praktijk. Tijdens het spel ervaart u hoe u de werkdruk kunt beheersen en hoe u bevlogenheid, gezondheid, proactief gedrag en productiviteit kunt stimuleren. Het is de bedoeling dat u zoveel mogelijk positieve uitkomsten voor medewerkers (bevlogenheid, gezondheid) én de organisatie (hoge productiviteit, meer winst) realiseert.

Uitdagingen in drie spelrondes

Niet alleen moet u risico’s minimaliseren (preventie van werkdruk, burn-out), maar u moet  in het spel ook kansen benutten (creëren van bevlogenheid, verbeteren van processen). In drie spelrondes wordt u onder andere uitgedaagd om:

  • de financiële resultaten en de klanttevredenheid te verbeteren;
  • hiervoor het beste uit uw team te halen;
  • strategieën te bedenken hoe te sturen op bevlogenheid;
  • te leren dat bevlogenheid van medewerkers loont.

Het engagementspel is een onderdeel van een dagtraining van 365.