Werknemer geeft geen prioriteit aan opleiding

7 februari 2012 | Door redactie

Werknemers vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijker dan een opleiding volgen of promotie maken. Als goed werkgever wilt u natuurlijk zo veel mogelijk aan de wensen van werknemers tegemoetkomen, maar uw opleidingsdoelstellingen moeten niet in het gedrang komen.

In een online onderzoek werden de goede voornemens van werknemers voor het nieuwe jaar in kaart gebracht door Unique. Bijna een kwart van de 995 respondenten wil in 2012 meer voor zichzelf opkomen. 40% wil een betere balans creëren tussen werk en privé. De goede voornemens die vorig jaar zeer populair waren, hebben dit jaar aanzienlijk minder stemmen gekregen. Maar 26% van de respondenten vindt het volgen van een opleiding van belang. Promotie maken is nog minder populair, maar 12% stelt dit tot doel in 2012.

Deel van opleiding onder werktijd volgen

Slecht nieuws voor u: op professioneel vlak lijkt de ambitie van werknemers wat af te nemen. Hoe kunt u werknemers toch motiveren? Een goede balans tussen werk en privé hoeft scholing en opleiding niet in de weg te zitten. U kunt bijvoorbeeld werknemers de gelegenheid geven om een deel van de studie onder werktijd te volgen. Het kennisniveau van de werknemer neemt toe zonder dat hij zijn avonduren moet opofferen. Op deze manier brengt u goed werkgeverschap in de praktijk en dat is weer goed voor het imago van uw organisatie.