Rekeningnummer tegemoetkomingen kan wijzigen per 2018

13 december 2017 | Door redactie

Organisaties die in 2018 lage-inkomensvoordeel ontvangen, krijgen dat mogelijk op een ander rekeningnummer uitbetaald dan ze verwachten. Dat blijkt uit de tweede editie van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2018 van de Belastingdienst.

Veel werkgevers hebben loonheffingennummers met meerdere subnummers, bijvoorbeeld omdat niet alle werkzaamheden van de organisatie dezelfde sectorindeling hebben. Tot nu toe communiceerde de Belastingdienst steeds dat het lage-inkomensvoordeel (LIV) over 2017 medio 2018 aan deze werkgevers zou worden overgemaakt op het rekeningnummer dat hoort bij het subnummer dat eindigt op L01. Niet elke organisatie heeft echter zo’n subnummer. Daarom staat in de tweede editie van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2018 dat het LIV wordt overgemaakt op het rekeningnummer dat hoort bij het laagste subnummer.

Ook voor LKV’s

Niet alleen voor het LIV geldt deze wijziging. Als in 2019 de loonkostenvoordelen (LKV’s) en het jeugd-LIV (tools) over 2018 uitbetaald worden, worden die ook overgemaakt naar het rekeningnummer dat hoort bij het laagste subnummer. Alle voordelen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL) worden dus overgemaakt aan hetzelfde rekeningnummer.
Onlangs werd bekend dat werkgevers komend jaar misschien wat extra geduld moeten hebben: het LIV over 2017 kan in 2018 maximaal twee maanden later uitbetaald worden.