Zuinig zijn op aangiftebrief loonheffingen 2019

Als het goed is, is de aangiftebrief loonheffingen 2019 inmiddels binnen. De Belastingdienst heeft de deadlines en betalingskenmerken op een rij gezet die uw organisatie in 2019 moet hanteren bij het indienen en betalen van de loonaangifte. Het is belangrijk om deze brief goed te bewaren.

28 november 2018 | Door redactie

Eerder deze maand heeft de Belastingdienst de jaarlijkse aangiftebrief loonheffingen rondgestuurd naar alle werkgevers. Daarin staan de volgende gegevens die uw organisatie nodig heeft om de loonaangifte voor ieder tijdvak op tijd in te dienen en te betalen:

Verwerking loonaangifte hangt af van betalingskenmerk

Zonder het juiste betalingskenmerk kan de Belastingdienst de loonaangifte en betaling van de loonheffingen niet meteen op het juiste aangiftetijdvak verwerken. Het is dus slim om de aangiftebrief in de administratie te bewaren en niet kwijt te raken. De Belastingdienst verstrekt de brief maar één keer per jaar en reikt geen kopieën uit. Het is dus niet mogelijk om een nieuw exemplaar aan te vragen.

Betalingskenmerk achterhalen met omrekenmodule

Verdwijnt de brief in de loop van het jaar toch, dan is er echter geen man overboord. Het juiste betalingskenmerk voor de loonheffingen is ook te achterhalen via de omrekenmodule van de Belastingdienst. En de uiterste aangifte- en betaaldata voor 2019 staan binnenkort in een volgende editie van Nieuwsbrief Loonheffingen 2019.

Aangiftebrief doorspelen aan intermediair

De Belastingdienst stuurt de aangiftebrief loonheffingen altijd naar de werkgever zelf. Als uw organisatie de salarisadministratie – of alleen de verwerking van de loonaangifte – heeft uitbesteed, is het dus zaak om brief met de deadlines en kenmerken voor 2019 door te spelen naar de partij die deze klus voor uw organisatie regelt.