Aanbieders van PDL-opleidingen op een rijtje

De examens voor het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) zijn voor iedere kandidaat even duur. De kosten voor de opleiding kunnen echter fors verschillen. Als u of een collega deze vakopleiding gaat volgen, loont het de moeite om een cursus te kiezen waarvan de lesmethode en duur goed aansluiten.

6 maart 2012 | Door redactie

U moet niet alleen de wijzigingen in de fiscale en arbeidsrechtelijke wetgeving bijhouden om up-to-date te blijven. Ook de basiskennis van de salarisadministratie moet u beheersen om uw vak goed uit te kunnen voeren. De opleiding voor het Praktijkdiploma Loonadministratie is nuttig voor zowel beginnende als ervaren salarisadministrateurs. De cursus wordt door vele opleiders aangeboden. Dat kan overdag of ’s avonds of geheel of gedeeltelijk door zelfstudie. Ook de opleidingsduur, de locatie en de prijs kunnen sterk verschillen.

Overzicht van PDL-aanbieders voor abonnees

Als hulpmiddel bij het maken van een goede keuze, heeft Salaris Rendement voor abonnees een overzicht van PDL-aanbieders samengesteld die hun opleiding op meerdere locaties aanbieden of in het midden van het land. Het overzicht is in Excel, zodat u kunt filteren op de criteria die voor uw onderneming het belangrijkst zijn.

Tweemaal per jaar een dag- en avondexamen

Het PDL-examen wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor praktijkexamens. Dit gebeurt in drie delen. Het deel Arbeidsrecht is een online examen dat het hele jaar door wordt afgenomen op verschillende locaties door heel Nederland. Dit examen kost € 120.
De onderdelen Loonheffingen 1 en 2 worden tweemaal per jaar landelijk geëxamineerd. Er is steeds een dag- en een avondexamen. De examens Loonheffingen 1 en 2 kosten afzonderlijk € 143 per onderdeel en gezamenlijk € 232.