In 2013 direct 50% afschrijven op investering

7 maart 2013 | Door redactie

Uw onderneming mag in 2013 direct 50% afschrijven op investeringen in bedrijfsmiddelen in plaats van de maximale 20% die normaal geldt. Hiervoor moet uw onderneming wel investeren in een bedrijfsmiddel dat u meerdere jaren gaat gebruiken. Het kabinet wil met deze maatregel een impuls geven aan de investeringen en hiermee de economische groei stimuleren.

Wilt u gebruikmaken van deze stimuleringsmaatregel, dan gelden er fiscaal wel een aantal beperkingen. Normaal gesproken mag u namelijk maximaal 10% afschrijven op goodwill en slechts 20% op overige bedrijfsmiddelen. Het voordeel van afschrijven is dat deze de winst van uw onderneming verlaagt. Uiteindelijke betaalt u dus minder belasting in het jaar van de afschrijving.

In 2013 kunt u versneld afschrijven

Onlangs heeft staatssecretaris Weekers van Financiën aangegeven dat u in 2013 versneld kunt afschrijven. U mag in 2013 direct 50% van uw investering voor uw onderneming afschrijven. Het gevolg hiervan is wel dat u in latere jaren weer minder kunt afschrijven. Deze versnelde afschrijving vormt een onderdeel van het pakket aan maatregelen dat voor ondernemingen in ons land de mogelijkheden moet vergroten om investeringen te doen.