Kan uw pakket de werkkostenregeling aan?

3 oktober 2011 | Door redactie

Het laatste kwartaal van het jaar is het uitgelezen moment om te onderzoeken of de salarissoftware die uw onderneming gebruikt nog wel aansluit op de eisen van de onderneming. Overstappen van het ene salarispakket naar het andere kan – vanwege de cumulatieve gegevens – immers alleen aan het begin van een kalenderjaar. Salaris Rendement vergeleek een lange rij aanbieders van salarissoftware en zette de resultaten voor u op een rijtje.

Er zijn grote verschillen in de mate waarin verschillende salarissoftwarepakketten zaken als cao’s, verlofregistratie en koppelingen met andere pakketten ondersteunen. Maar het pakket waarmee u de verloning van werknemers regelt, moet wel optimaal aansluiten op de specifieke behoeftes van uw onderneming.

Salarissoftware en de werkkostenregeling in uw vakblad

Als uw onderneming per 1 januari 2012 wil overstappen van het oude regime voor vergoedingen en verstrekkingen naar de werkkostenregeling is het bijvoorbeeld essentieel dat uw salarispakket daar óók klaar voor is. U moet onderscheid kunnen maken tussen gerichte vrijstellingen, nihilwaarderingen en de kosten die ten laste van de vrije ruimte komen. En in de loop van het jaar moet u steeds inzicht hebben in de vrije ruimte of de overschrijding daarvan. Misschien heeft u wel een ander pakket nodig om dit te kunnen realiseren.
Zoals ieder jaar heeft Salaris Rendement in samenwerking met www.softwarepakketten.nl de bijzonderheden van meer dan 50 salarissoftwarepakketten op een rijtje gezet. In Salaris Rendement 10 – die vandaag bij u op de mat valt – leest u meer over de mogelijkheden van salarissoftware en de werkkostenregeling.

Complete vergelijking via rendement.nl/salarissoftware

Nieuw dit jaar is dat u niet de complete tabel in uw vakblad vindt. Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, is de volledige vergelijking via www.rendement.nl/salarissoftware te bekijken. Op deze manier krijgt u als abonnee een totaaloverzicht én heeft u de mogelijkheid om te filteren op de zaken die voor uw onderneming onmisbaar zijn. Heeft u uw abonneeaccount al geactiveerd?