Kosten van PDL-opleidingen kunnen flink verschillen

6 maart 2021 | Door redactie

De examens voor het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) zijn voor iedere kandidaat even duur. De kosten voor de opleiding kunnen echter fors verschillen. Het loont dan ook de moeite om een cursus te kiezen waarvan de lesmethode en duur goed aansluiten.

icon-ceno-square-blauw Meer leren? Volg ook de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).

Salarisadministrateurs moeten niet alleen de wijzigingen in de fiscale en arbeidsrechtelijke wetgeving bijhouden om up-to-date te blijven. Ook de basiskennis van de salarisadministratie is essentieel om het salarisvak goed uit te kunnen voeren. De opleiding voor het Praktijkdiploma Loonadministratie is nuttig voor zowel beginnende als ervaren salarisadministrateurs. De cursus wordt door vele opleiders aangeboden. Dat kan overdag of ’s avonds en geheel of gedeeltelijk door zelfstudie. Ook de opleidingsduur, de locatie en de prijs kunnen sterk verschillen. Het is goed om een opleider te kiezen die aansluit bij de wensen van uw organisatie.

Elke werkdag PDL-examen doen

De kosten voor het PDL-examen zijn voor iedereen gelijk. De examens worden afgenomen door de Associatie voor Examinering. Dit gebeurt in drie delen.

  • Loonheffingen niveau 4
  • Arbeidsrecht en Sociale zekerheid niveau 4
  • Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 4

De examens zijn online en worden het hele jaar door afgenomen op verschillende locaties door heel Nederland. Elk examen kost € 187 exclusief BTW.

Bijlagen bij dit bericht