Pas op voor valse e-mails over IBAN!

24 januari 2013 | Door redactie

Er zijn weer fraudeurs actief en dit keer over IBAN. In deze valse e-mails wijzen fraudeurs op de overgang op IBAN. Zij sturen de mails zogenaamd namens de banken of de Nederlandse Vereniging van Banken, de Nederlandsche Bank of het Nationaal Forum SEPA-migratie. Krijgt u een e-mail over IBAN, waarin u wordt gevraagd door te klikken naar een (nep) website of een document te openen, doe dit dan niet!

In de (nep) e-mails staat vermeld dat het nodig is om door te klikken naar een website of bepaalde documenten te openen om over te kunnen gaan op IBAN. Om schade te voorkomen kunt u het beste deze e-mails direct verwijderen, ook uit de prullenbak van uw computer. De website van IBAN is overopiban.nl, overige websites waar u naar doorverwezen wordt zijn nepsites.

Over op IBAN per 1 januari 2014

Uw onderneming moet uiterlijk 1 januari 2014 gebruik gaan maken van International Bank Account Number (IBAN). Zonder IBAN is er dan geen betaalverkeer meer mogelijk. Via eerdere berichten en artikelen informeerde FA Rendement u al over wat dit voor uw onderneming betekent en welke stappen u moet zetten. In het bericht ‘Vind uw IBAN met de nieuwe app!’ kon u lezen over de nieuwe OveropIBAN-app waarmee iedereen – die in bezit is van een smartphone – overal IBAN en Bank Identifier Code (BIC) kan opzoeken.