Trendonderzoek 2023 onder salarisprofessionals gestart

1 mei 2023 | Door redactie

Het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA) is voor de zevende maal een onafhankelijk en grootschalig onderzoek gestart naar de trends in de functie van de salarisprofessional. Deelname staat open tot 15 juni 2023.

Het Trendonderzoek van het NIRPA is in de periode 2016 tot en met 2021 jaarlijks uitgevoerd en de onderzoeksrapporten gaven inzicht in de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied van de salarisprofessional, zoals in de periode van de coronacrisis. Inmiddels is het na zes jaar onderzoek mogelijk om de ontwikkelingen binnen het vakgebied van de salarisprofessional ook voor een langere periode vast te leggen en te identificeren. Met de input van duizenden salarisprofessionals die aan de vorige onderzoeken hebben meegewerkt, is een gedegen basis ontstaan om het Trendonderzoek nu eens per twee jaar uit te voeren. Dit jaar is het weer zover. 

Iedere salarisprofessional kan meedoen

Iedereen die werkzaam is in het salarisvak kan het onderzoek invullen. Dit gebeurt volledig anoniem en de ingevulde gegevens worden uitsluitend voor het onderzoek gebruikt. De resultaten worden in oktober een onderzoeksrapport gepubliceerd. Het onderzoek wordt in opdracht van het NIRPA uitgevoerd door Performa en Berenschot en staat open tot 15 juni 2023. U kunt via deze link deelnemen. 

Onderwerpen in het Trendonderzoek 2023

In het onderzoek komen de volgende onderwerpen aan de orde: 

  • ontwikkelingen binnen de functie van de salarisprofessional;
  • ontwikkelingen binnen het vakgebied payroll;
  • kennis en vaardigheden van de salarisprofessional;
  • beloning en waardering van de salarisprofessional;
  • wet- en regelgeving gerelateerd aan de loonadministratie en technologische ontwikkelingen.