In 2016 dezelfde regels voor loon bij ziekte?

14 september 2015 | Door redactie

Volgens de Telegraaf maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend dat de regels voor loondoorbetaling bij ziekte niet veranderen, ook niet voor het mkb. Onderzochte alternatieven zouden te weinig draagvlak hebben.

De twee jaar durende loondoorbetalingsplicht bij ziekte is voor veel kleine werkgevers een groot risico. Zieke werknemers vormen al snel een relatief grote kostenpost. Kleine organisaties zijn daarom niet happig op het aannemen van werknemers. In het nieuwsartikel ‘Kans op nieuwe regels voor loon bij ziekte’ las u al dat verschillende partijen in de Tweede Kamer kleine werkgevers op dit vlak willen ontzien. Volgens bronnen van de Telegraaf blijven de regels echter onveranderd.

Onderzoek naar nieuwe regels voor loon bij ziekte

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in de afgelopen maanden verschillende alternatieven onderzocht om de rekening van de loondoorbetaling van het tweede ziektejaar voor kleine werkgevers te verlichten, bijvoorbeeld door deze te delen met vakbonden of door een bijdrage van de overheid. Bronnen rond de minister hebben nu laten weten dat het onderzoek niets heeft opgeleverd omdat voor geen van de alternatieven voldoende draagvlak bestaat. De minister zal de uitkomsten van het onderzoek op Prinsjesdag kenbaar maken.

Schrijf u in voor de Prinsjesdag-nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van de kabinetsplannen, kunt u zich gratis inschrijven voor de Prinsjesdag-nieuwsbrief. U ontvangt dan – nog voordat Prinsjesdag voorbij is – al het relevante nieuws in heldere taal in uw mailbox. Daarnaast vindt u op de themapagina Prinsjesdag 2015 het nieuws dat op Prinsjesdag de revue passeert.