No-riskpolis banenafspraak langer te gebruiken

28 oktober 2016 | Door redactie

De uniforme no-riskpolis voor de doelgroep van de banenafspraak blijft langer voor werkgevers beschikbaar. Dat heeft staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gemeld.

Werkgevers die een werknemer aannemen die tot de doelgroep van de banenafspraak (tool) behoort, kunnen gebruikmaken van de no-riskpolis als de werknemer ziek wordt. De no-riskpolis zorgt ervoor dat de werkgever ter compensatie van de loonkosten een Ziektewetuitkering ontvangt van UWV. De uniforme no-riskpolis voor de doelgroep van de banenafspraak zou oorspronkelijk tot 2020 gelden, maar staatssecretaris Klijnsma liet gisteren aan de Tweede Kamer weten deze regeling voor langere tijd beschikbaar te maken.

Langere no-riskpolis onderdeel van wijziging Participatiewet

De onbeperkte duur van de regeling voor de uniforme no-riskpolis wil de staatssecretaris opnemen in een wetsvoorstel dat de Participatiewet (tools) op een aantal punten moet wijzigen. De beoogde ingangsdatum van dat wetsvoorstel is 1 januari 2017. Eerder deze maand stuurde Klijnsma daarover een Kamerbrief naar de Tweede Kamer. Doordat de no-riskpolis van UWV structureel wordt, hoeven gemeenten niet per 2021 een gemeentelijke no-riskpolis te regelen.

Tweede Kamer stemt in met Verzamelwet SZW 2017

Overigens moet per 1 januari 2017 de no-riskpolis op de hele doelgroep van de Participatiewet van toepassing zijn. Deze maatregel is opgenomen in de Verzamelwet SZW 2017. Hiermee is de Tweede Kamer gisteren akkoord gegaan. De wet gaat nu langs de Eerste Kamer.