Coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding. Hierbij is er geen hiërarchische relatie, maar gebeurt de kennisoverdracht op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. De werknemer leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces door vragen te stellen en de werknemer aan het denken te zetten. Coaching van groepen is ook mogelijk. De coach zoekt dan naar collectieve patronen in gedrag en denken. 
Coaching kan ook een managementstijl zijn. Met een coachende stijl van leidinggeven zorgt de manager ervoor dat werknemers zich verantwoordelijk voelen voor een product of proces in de organisatie en zichzelf kunnen motiveren. De leidinggevende is niet de baas maar de coach van een team. Het team is zelf verantwoordelijk voor de manier waarop het de resultaten behaalt.

 

Tools

Vraag en antwoord

Welke aandachtspunten zijn er bij het ontwikkelen van jonge werknemers?
Zijn de nieuwe medewerkers twintigers, dan zijn ze nieuw op de arbeidsmarkt. Ze zijn vooral geïnteresseerd in het ontdekken van wat bij hen past en zijn volop bezig met het ontwikkelen van hun beroepsidentiteit. Voor hen is het belangrijk om de spelregels van de functie en uw organisatie... Lees het hele antwoord