Doorstaat uw site de mobielvriendelijke test?

6 maart 2015 | Door redactie

Niemand zit te wachten op traag ladende pagina’s en eindeloos scrollen op de smartphone. Uw bedrijfswebsite mag zich daar dus niet schuldig aan maken. Met de mobielvriendelijke test van Google kunt u controleren of uw website goed wordt weergegeven op smartphones en tablets.

Zou u wel eens willen weten hoe de mobiele bezoeker over uw website denkt? Google kan u helpen het antwoord te achterhalen. Als u namelijk naar de mobielvriendelijke test van Google surft, kunt u testen hoe goed uw website presteert op smartphones en tablets. Dat is belangrijk als u gebruiksvriendelijk wilt zijn, maar ook voor uw ranking weegt mobielvriendelijkheid alsmaar zwaarder. Om uw website aan de test te onderwerpen, vult u de url van de website in en krijgt meteen een analyse voor uw neus.

Handleiding voor mobielvriendelijke site

Oordeelt Google dat uw website niet mobielvriendelijk is, dan krijgt u een overzicht van de redenen waarom niet. Zo kan het zijn dat de links te dicht op elkaar staan of dat de tekst te klein is om goed te lezen. Om u bij een negatief oordeel op weg te helpen, heeft Google ook een handleiding gepubliceerd voor het maken van een mobielvriendelijke website.