Evenementen in buitenlucht risicovol

De julistorm die de afgelopen dagen over Nederland trok zorgde ervoor dat veel evenementen moesten worden afgelast. Dat kan voor bedrijven een flinke financiële strop zijn. Ook als ze wel een evenementenverzekering hebben afgesloten. Kijk altijd de voorwaarden na.

27 juli 2015 | Door redactie

Wie een evenement organiseert in de buitenlucht weet dat er risico’s aan verbonden zijn. Het slagen van een evenement valt of staat namelijk met de juiste weersomstandigheden. Dat is een onzekere factor, die zich maar gedeeltelijk laat voorspellen. Evenementen die afhankelijk zijn van de weersomstandigheden kunt u verzekeren tegen schade door storm en regen of ander noodweer. Maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Sowieso moet u een evenement in de buitenlucht extra goed voorbereiden.

Check de verzekeringsvoorwaarden

Voordat u een evenement in de buitenlucht organiseert, doet u er goed aan uw verzekeringsvoorwaarden erop na te lezen. Hoewel een dergelijke julistorm uitzonderlijk is, kan het weer altijd roet in het eten gooien. Houd er rekening mee dat het kan omslaan, ook als de verwachtingen goed zijn. Dan heeft u uw tent al opzet en het terrein al ingericht en kunt u niets meer corrigeren. Wees bedacht op de gevolgen die hevige regen en onweer kunnen hebben. U moet altijd de veiligheid van uw bezoekers kunnen garanderen. Het is dus zaak goed materiaal te gebruiken en in het draaiboek een scenario op te nemen waarbij u van het ergste uitgaat.